Merken

Check it out

Loofy’s

De eigenaresse van Loofy’s is vastbesloten de cosmeticamarkt voorgoed te veranderen. Zij bewijzen met Loofy’s dat een plasticvrije cosmeticamarkt de toekomst is, met prachtige out of the box producten. Handgemaakt in Europa in een speciale fabriek waar ze alle tijd nemen om de body scrub bars de juiste eigenschappen geven.

Diys Soap

Bij Diys Soap besteden ze veel aandacht aan hun ingrediënten, die moeten zo puur en biologische mogelijk zijn. Bij voorkeur zoeken ze naar een samenwerking met andere lokale ondernemers. Zo komt hun biologische honing van een lokale Leidse imker. Daarnaast besteden ze ook veel aandacht aan hun verpakkingsmateriaal. Al hun verpakkingsmateriaal is duurzaam en indien mogelijk verkopen ze van producten ook een refill. Naast ingrediënten en verpakkingsmateriaal besteden ze veel aandacht aan de mensen achter de producten.

Al hun producten worden ingepakt en gemaakt op een dagbesteding voor mensen met een beperking.

Earth Elements

De shampoo bars en soap bars van Earth Elements worden met liefde gemaakt, gewoon hier in Nederland. Het idee om shampoo en zeep in vaste vorm te maken begon zo’n 10 jaar geleden, bij de oprichtster van Earth Elements, Chi Chi Schaul. Zij was de eindeloze reeks aan plastic flessen beu en wilde producten gebruiken met natuurlijke ingrediënten. Toen ze dat niet kon vinden, besloot ze om de bars zelf te gaan maken. Uiteindelijk groeide dit organisch uit tot een heus bedrijf. Vandaag de dag is zij nog steeds degene die hier de vegan shampoo bars en soap bars maakt, in kleine batches, van natuurlijke ingrediënten. Zij houdt de ingrediëntenlijst zo klein mogelijk en weert onnodige, chemische stoffen. Haar shampoobars en soap bars zijn vegan, wat betekent dat de bars geen dierlijke ingrediënten bevatten. Daarnaast zijn de shampoo bars en soap bars natuurlijk, wat wil zeggen dat zij gebruik maken van natuurlijke kleur- en geurstoffen. Zo bevatten de natuurlijke shampoo bars en soap bars etherische oliën in plaats van parfum. De bars worden in kleine batches met de hand gemaakt, gesneden en verpakt. De verpakking en het label zijn gemaakt van gerecycled karton en papier. En dat gebeurd dus allemaal gewoon hier in Nederland!

Werfzeep

Werfzeep is een ambachtelijke biologische zeepziederij in Utrecht. Al hun zepen zijn plantaardig, palmolievrij en met liefde gemaakt. Wat hun betreft ligt de kracht van een goede, verzorgende zeep bij de basis: de plant. Ingrediënten uit het bos en zeepkruidentuin. Ze werken alleen met biologische ingrediënten met een goede herkomst en voegen geen onnodige stoffen toe. Voor hun ingrediënten werken ze samen met telers die dezelfde overtuiging hebben en daarbij plukken ze een deel van de planten in hun geliefde Wickenburghse bos.

Hier staan we middenin de natuur en de seizoenen en vinden we de inspiratie voor de seizoenszepen. Het bos leert ons veel, we oogsten respectvol verschillende ingrediënten en telen daarnaast een aantal geneeskrachtige planten in de zeepkruidentuin.

Rijke grondstoffen maken rijke zeep. Vrijwel al hun ingrediënten zijn eigenlijk bedoeld voor consumptie, maar het kwaliteitsverschil met cosmeticaoliën is soms zo groot dat ze dat met liefde doen. Ze dragen graag een bescheiden steentje bij door zeep te maken die voor iedereen goed is. Goed voor je huid, de natuur en voor de producenten die wereldwijd hun ingrediënten telen. Werfzeep is zeep zoals we die in de schappen hadden willen vinden. Nu maken ze het zelf, zonder concessies! En dat voel je terug bij jouw ontspannen momentje.

HappySoaps

Marcel en Marco, hebben zich altijd verbaasd over het feit dat de schappen met verzorgingsproducten vol staan met plastic verpakkingen. Want wat je ook koopt, shampoo, douchegel of conditioner – je krijgt er altijd zo’n enorme plastic verpakking bij. Dat kan toch anders en beter? Dit was voor hun het startsein om een betaalbaar en duurzaam alternatief voor deze verzorgingsproducten te ontwikkelen. Hun producten moesten een alternatief bieden voor al die plastic verpakkingen, want er dobberen al 5 biljoen stukken plastic rond in onze mooie zeeën en oceanen. Het werd tijd om het cosmetica schap eens flink op te schudden.

In juni 2019 zijn ze met HappySoaps gestart. Een vrolijk, fris en toegankelijk verzorgingsmerk voor iedereen. Al hun producten zijn een plasticvrije, bewust duurzame keuze. De producten zijn lief voor dieren en de planeet: geen palmolie, vegan en geen rotzooi. Handgemaakt in Nederland met liefde! Alle producten van HappySoaps worden liefdevol met de hand gemaakt in hun eigen zeeperij. Ze hebben bewust gekozen om hun zeeperij in Nederland te vestigen, omdat ze het belangrijk vinden om hun CO2-voetdruk zo klein mogelijk te houden. Door het in Nederland te produceren weten ze ook precies welke ingrediënten in hun producten zitten.

Hun Motto: plasticvrije verzorging voor iedereen. Want alleen samen lukt dat. Jouw tips voor nieuwe producten, ingrediënten en verpakkingen zijn bij HappySoaps dan ook altijd welkom.

UC Natural

Passie inspireert de mensen achter UC Natural om iets uit moeder natuur te nemen en de natuurlijke schoonheid ervan te gebruiken om een scala aan cosmetische producten te creëren die je kunt gebruiken om in contact te komen met de natuur, en in contact met jezelf. Ze gebruiken alleen natuurlijke en biologische materialen die door de aarde zelf worden verstrekt, zoals fruit, bloemen, mineralen en oliën. Al hun producten zijn handgemaakt met natuurlijke ingrediënten en geparfumeerd met echte botanische aroma’s die rechtstreeks uit de flora van de aarde komt. De wereld is constant in beweging maar hun doelen zijn en blijven altijd sterk gericht op kwaliteit, design en klantervaring. UC Natural hoopt dat je bij elk product de natuur ziet!

Woodscrub

Deze scrub is een prachtig alternatief voor zout, suiker en koffiescrubs – de grove textuur van sommige scrubs kan te hard zijn voor een gevoelige huid.

Woodscrub bevat 100% zuiver dennenhout met etherische olie – de dennenboom wordt algemeen erkend vanwege zijn krachtige en effectieve antioxiderende eigenschappen die uw huid op andere manieren kunnen helpen. De zijdezachte textuur van deze scrub verwent u terwijl u effectief de dode huidcellen verwijderd. Bevat geen zeep en is pH-neutraal waardoor het ideaal is voor de meest gevoelige huid – geen jeuk, irritatie of ergernis.

Verwen je huid met een luxe Woodscrub behandeling en geniet van het zijdezachte resultaat en de heerlijke geuren.

Happinesz

Happinesz maakt geweldige natuurlijke lichaamsverzorging met biologische ingrediënten in een plasticvrije verpakking. Ze gebruiken producten van de communities op Borneo omdat ze het behoud van regenwouden erg belangrijk vinden voor de planeet. We hebben er natuurlijk maar één. Happinesz gebruikt deze ingrediënten in verschillende producten zoals in Body Lotion Bars en Face Oils. Altijd gemaakt in Nederland, zonder de gifstoffen: Sulfaten · Parabenen · Ftalaten · Sulfaten · Triclosan · Aardolie · Gluten

Hun belofte aan jou: Geweldige producten, biologische en natuurlijke ingrediënten, geen water en vulstoffen toegevoegd, geen schadelijke gifstoffen of chemicaliën. Nooit getest op dieren, ecologisch duurzaam zonder kunststoffen.


Al sinds 1895 maakt de familie Al Najjar authentieke Aleppo-zeep, zeep op basis van olijfolie en laurierbesolie en de voorloper van de bekende Marseille zeep. Met behulp van traditionele kennis is het productieproces van generatie op generatie doorgegeven.

Hoewel de vaste aleppo zeepjes nog steeds het hart van het assortiment, heeft het familiebedrijf het assortiment verrijkt met een breed scala aan natuurlijke en biologische cosmetica ontwikkeld in haar eigen laboratorium in Lyon. Onder de merknaam Najel bieden zij natuurlijke schoonheidsverzorging voor het hele lichaam. Hierbij maken ze zoveel mogelijk gebruik van zachte en biologische ingrediënten. Ook zijn veel producten EcoCert gecertificeerd.